Проф. Ангелов: Обмисляме разхлабване на още мерки

Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, каза проф. Ангелов, който придружаваше премиера Бойко Борисов при посещението на Мулдавския манастир „Света Петка“.

Според премиера Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите. „Всички наши опоненти много се подиграваха как двама генерали плашим хората. Когато се разболеят, първи тичат във ВМА или ползват всички лекарства. Най-важното е Господ да е с нас”, добави той. Борисов отчете, че в някои страни е въведено военно положение. Според него народът у нас е интелигентен, разбира и внимава.

Министър-председателят посети и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева. „Това ще стане прекрасно съоръжение. Строи се много“, категоричен беше премиерът. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол. Близо 48 000 000 лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години. /БГНЕС