Проф. Герджиков: Идеята, че защитавам партийни интереси е абсурдна

Апелирам към всички граждани да гласуват за нас, независимо кого подкрепят като политическа сила. Предлагаме визия, която цял месец беше достатъчно популяризирана. Това заяви пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

Не познавам господин Карадайъ и не съм го виждал. Абсурдно е член на кабинета на Радев да казва такива абсурдни неща, не може да падаме на такова ниво. Аз не лъжа, добави Анастас Герджиков. Досега смятах, че тази машина срещу мен не е на Радев, когато три пъти на ден чувам клевети за себе си в продължение на един месец, аз смятах, че той не е стигнал до там. Такъв член на неговия инициативен комитет да каже подобна пълна клевета е абсурдно. Сигурен съм, че не го е виждала никъде. Аз мога да кажа, кого съм виждал да влиза в нейната месторабота, но не правя така, заяви Герджиков.

Искаме да видим текста на предлаганите промени в конституцията от Радев, за да видим да не би покрай съдебната реформа да се промъкнат и други текстове, например за правомощията на президента, това искаме да видим, добави Герджиков.

Герджиков коментира и Кирил Петков.

„Аз го познавам и смятам, че той е чудесен човек много ентусиазиран и амбициран, преди малко се шегувахме отвън, че аз го запознах с Радев, защото той беше в една командировка от СУ, когато двамата се срещнаха“, каза ректорът.

Той каза, че ще подкрепи всяко едно правителство, стига да не е създадено на безпринципна коалиция.

Отхвърли категорично слуховете, че защитава интересите на ГЕРБ.

„Идеята, че защитавам партийни интереси е абсурдна, защото никога не съм го правил“, каза кандидатът за президент.

Герджиков каза, че подкрепя идеята за реформа в правосъдието и отново сподели позициите си относно зелените сертификати. Неговото мнение е, че те не е трябвало да бъдат въвеждани, когато имаме толкова малък брой ваксинирани. /БГНЕС