Проф. Минеков: Бъдете зверове. Премахваме ги и отиваме на честни и свободни избори

„Борисов, хората идват, за да метат”, заяви Арман Бабикян от „Отровното трио”, който пръв се качи на трибуната на протеста в 55-я ден на гражданско недоволство, предаде репортер на БГНЕС.

Цитирайки съмишленика си от триото проф. Велислав Миневко, Бабикян надъха хората ден преди обявеното за велико народно въстание гражданско недоволство, насрочено за 2 септември.

„Нашето търпение позволи държавата ни да бъде превзета от корупция и ежедневно насилие. Оковани във философията на оцеляването допуснахме да бъдем съучастници на криминална власт от неграмотни и крадливи субекти. Случайни уроди диктуват унищожената справедливост и личен просперитет. Можещият беше ограбен, мислещият оставен в нищета, съзнателният прокуден в чужбина.

Време е ви казвам, време е!

Днес ще бъде последният ден на мирен протест. Започнахме трима, пожелаха го хиляди. Пожелахме с мир да спечелим война, светът не познава подобно явление. Силата на нашето самочувствие за справедливост е оръжието, с което ще завърнем държавността и националното ни самочувствие. Освободители не очаквайте, няма, няма и да има. Ние ще бъдем освободителите”, прочете Бабикян, написаното от професора.

Бабикян анонсира, че утре предстои окупация на Народното събрание до постигане на поставените искания – оставка на правителството, оставка на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и честни и свободни избори.

„Страшен страх тресе кочината”, заяви веднага след като Бабикян слезе от трибуната проф. Велислав Минеков. Той посочи, че само за половин ден днес в София са докарани 8 хиляди души полиция от цялата страна.

„Премахваме ги и се запътваме към честни и свободни избори. Нищо повече не искаме”, заключи проф. Минеков.

По-рано днес във Варна се проведе протестно шествие с факли. Много от участниците в демонстрацията, отправила се към входа на Морската градина, ще потеглят към София, за да се включат във всенародното въстание утре. /БГНЕС