Прокуратурата иззе документация от Белодробната болница в Благоевград

Над 10 часа продължи днешната акция на прокуратурата и икономическа полиция в Белодробната болница в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Както вече информирахме, тази сутрин по сигнал полиция и прокуратура влязоха в Белодробната болница в Благоевград, в която се приемаха и COVID-болни.

През февруари лекар с дългогодишен стаж в Тубдиспансера подаде сигнал до Здравната комисия към Общински съвет-Благоевград за нарушения на управителя д-р Петър Георгиев. Сигналът е доста пространен, съдържа данни за източване на пари по Здравна каса за фиктивно лечение на пациенти, които са били от персонала на болницата, за неправомерно материално стимулиране и много други.

Към 19.00 часа полицията, съдействала на прокуратурата излезе от двора на болницата, а иззетата документация бе качена в полицейски бус. Официални изявления не бяха дадени.

По неофициална информация са разпитвани управителя и служители на диспансера, иззета е документация.

Образувано е досъдебно производство, което се прецизира.

Да защити персонала на единствената болница, която лекува пневмонии се изказа Станислав Стоименов. „Прекрасни лекари и персонал, прекрасна болница, защо ги нападат?“, попита Стоименов. /БГНЕС