Прокуратурата ще иска постоянен арест за шофьора, убил Милен Цветков

Очаква се днес прокуратурата да внесе искане в Софийски градски съд за постоянен арест на Кристиан Николов.

От държавното обвинение ще мотивират искането с опасност, че ако е на свобода Кристиан може да извърши друго престъпление и да се укрие.

Заради извънредното положение, заседанието ще се проведе онлйан.

Във вторник неговата майка - Десислава Николова, получи мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 100 хиляди лева. Защото е предоставила автомобила на дрогирания си син.

В ареста заради тежката катастрофа са още синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и приятелката на шофьора - 21-годишната Симона Цветкова. Георги и Симона избягаха от мястото на инцидента веднага след него, но сега са задържани.

На връх Великден зад волата на мощния джип, врязал се в автомобила на журналиста, бил 22-годишният Кристиан, употребил наркотици. "Ауди"-то с висока скорост влиза отзад в колата на Цветков, който чака на червен светофар на кръстовището на улица „Хенрик Ибсен” с булевард „Черни връх”. На записи от охранителни камери в района се вижда, че шестима пешеходци минават само няколко секунди по-рано на пешеходната пътека и буквално са спасени на косъм от фатален край. /БГНЕС