Прокуратурата внесе три обвинения срещу Северин Красимиров

Окръжна прокуратура в Русе внесе три обвинения срещу 21-годишния Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова в началото на октомври миналата година.

Това стана ясно на пресконференция на която присъстваха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, наблюдаващите прокурори Георги Георгиев – окръжен прокурор и Кремена Колицова, директорът на ОД на МВР ст. комисар Теодор Атанасов и главният разследващ полицай Добрин Харалампиев, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Обвинителният акт е за блудствени действия, изнасилване и умишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. По време на досъдебното производство, продължило 5 месеца, са разпитани повече от 30 свидетели и са направени над 15 експертизи. Разследването недвусмислено е показало, че става дума за чист криминален случай, със сексуален мотив за извършване на престъплението, който няма нищо общо с професионалната реализация на Виктория Маринова. Според психиатричната експертиза, Северин има лека степен на умствено изоставане, но не и психично разстройство. Това означава, че разбира постъпките си и може да носи наказателна отговорност. По делото няма други обвиняеми лица освен Северин Красимиров. За убийството на Виктория Маринова, той може да получи най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Очаква се разпоредителното заседание по делото да бъде насрочено в рамките на един месец.

БГНЕС припомня, че Северин Красимиров е обвинен в изнасилване и убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова на 6 октомври 2018 г.

Красимиров направи самопризнания за извършеното убийство, но отрече за изнасилването. Той бе заловен в Германия няколко дни след убийството и екстрадиран в България. На 19 октомври 2018 г. Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров заяви: „Виновен съм, ако присъдата е доживотен затвор - ще го лежа”. /БГНЕС