Проливните валежи продължават

Силните валежи и гръмотевични бури ще продължат и през следващите дни. Във вторник през деня отново се очакват проливни валежи, на места и градушки, предаде репортер на БГНЕС.

Особено интензивни ще бъдат валежите в западните и централните части на страната, където е обявен и жълт код за 15 области. Опасното време е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска. С прекъсвания валежите ще продължат. Ще са краткотрайни, с гръмотевици, градушки и временно усилване на вятъра. Очакваните количества за вторник са до 20-25 л/кв.м, на отделни места в планинските части от някои области се очакват и по-големи количества валежи.

Привечер валежите ще отслабват, на места и ще спират. Дневните температури ще са между 20 и 25 градуса.

В сряда отново се очакват валежи и гръмотевици в следобедните часове, преди обед ще бъде предимно слънчево. В четвъртък съществена промяна на времето не се очаква, дневните температури ще се повишат. В петък ще има краткотрайни валежи с гръмотевици в източните райони, на запад ще бъде предимно слънчево. Температурите ще са между 25 и 30 градуса. /БГНЕС