Протеинови бонбони, бирени коктейли и сладкиши на тазгодишния Бакхус

"Почерпихме вдъхновение от културата, която движи всеки един от нас – да сме в града, да бъдем с близки хора, които харесваме, да сме на хубави места, които обичаме, да хапваме и пийваме оригинални коктейли. Това е вдъхновението за нас", заяви пред БГНЕС Андрея Пунчева, организаторката на Бакхус "Bar and snack fest".

Пунчева отбеляза, че всеки, който отдели време да посети фестивала, ще види около 40 изложители.

На фестивала има изобилие от ресторанти, които предлагат на място разнообразна храна от цял свят – от скара до сандвичи, азиатска храна и френски палачинки. Ще видят над 20 бара с коктейли и напитки, които не можем да намерим другаде, като например вино от киви и други различни винени коктейли. Обединяващото е това, че всички продукти са направени от качествени съставки, защото с доброто качество компромис не трябва да се прави, каза още организаторката.

Андрея Пунчева анонсира и, че на 1 и 2 октомври ще бъде проведено петото и шесто издание на "Fish fest", на което посетителите ще могат да се насладят в парка на Военна академия.

„Това е празник за всички хора, които обичат морската храна, различни видове риби, стриди, миди, като отново храната ще бъде приготвена на място. Концепцията на всичките ни събития се запазва, съботно-неделни са, като на този фестивал се набляга на морската атмосфера – дори напитките ще бъдат в този синхрон”, обясни още организаторката от Бакхус.

Жасмин Георгиева, създателката на първите здравословни, протеинови бонбони на българския пазар, които са факт от 2020 година, сподели пред БГНЕС как се стартира бизнес по време на пандемия.

"Cardinal bites" са протеинови бонбони, създадени по време на пандемията и единственият положителен ефект, който се случи в този период беше, че освободи време. Така концепцията да се създаде бонбон, който да бъде максимално здравословен, вкусен и хората да могат да го хапват без угризения, е всъщност вдъхновението, което сътвори пандемията у мен", разказа Жасмин.

"Нека вече да бъдем спокойни, че ако отново ни затворят, няма да напълнеем с няколко нежелани килца”, успокои със закачка създателката на здравословните бонбони.

Ивелина, също част от "Cardinal bites", отбеляза, че бонбоните се правят без захар, като сладостта се осигурява от фурми. Тя уточни и че здравословните бонбони се предлагат в няколко вкуса – бял шоколад, смокиня и ванилия, лешников шоколад, портокал и годжи бери и какао, роза и махлеб, който се използва в гурме кухнята.

Ирина Стефанова от пивоварна "Hills" също участва на фестивала и разказа повече за това какво може да видят столичаните на техния бирен щанд тази година.

"Пивоварна "Хилс" предлага бира, съдържаща само вода, малц, хмел в последствие и бирена мая. Освен автентичната жива бира ние предлагаме и напитка между бирата и виното и така една прекрасна симбиоза между пивната мъст и гроздовия сок вече е факт", заяви още Ирина Стефанова и продължи, обявявайки, че на фестивала се предлагат и различни бирени коктейли, както и бирени сапуни.

"Освен многото полезни съставки на бирата, тя оказва и благоприятно влияние върху кожата. Затова бирените сапуни са предпочитани и от много дами", допълни още тя.

Георги от "Айляк биър" пък представи курабийки, брауни и торта, направени с бира.

"Кокосовите бисквити с меласа са покрити с бирен карамел, който е редуциран от 11-процентова бира, блатовете на тортата са направени с карамелена бира с много силен хмелов аромат, а браунито е направено с бира, имаща консистенция на капучино”, обясни още презентаторът на различните сладкиши. /БГНЕС