Протест на Росенец бележи 2 месеца от началото на протестите

С протест пред летните сараи на Ахмед Доган край Росенец протестиращи отбелязват два месеца от началото на гражданското недоволство срещу властта у нас.

близо 30 протестиращи се събраха пред лятната вила на почетния председател на ДПС, за да изразят възмущението си от позицията на ДПС за съставянето на експертен кабинет, която според тях е в подкрепа на правителството. Преди това участниците в демонстрацията заредиха гориво от верига бензиностанции за символичната сума от 10 стотинки. С плакати „Оставка“, български трибагреници и скандирания протестиращите за кратко блокираха бензиностанцията, съобщи БНР.

„Правим три протеста в едно. Единият беше в началото, другият си е редовният ни протест, ежедневният, с искане за оставка на Борисов и на Гешев, и третата част е срещу искането на ДПС и Мустафа Карадайъ“, каза организаторът Асен Бонджев.

Грамоти с искане за оставка на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев оставиха пред оградата на имота, където все още стои надписа „Строителен обект“. /БГНЕС