Протест пред полицията в Пловдив заради голите обиски в дискотека

Близо 300 души се събраха на протест пред сградата на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Центърът на града е огласен от вувузели и клаксони, а протестиращите носят плакати с надписи „Оставете ни да работим”, „Не сме престъпници”, „Не на произвола”, „Оставка, веднага”, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.

Протестът е под надслов "Няма да търпим" , а причината е скандалната акция в пловдивската дискотека "Bushido" на Гергьовден, когато 400 гости на клуба бяха разсъблечени и обискирани от служители на пловдивската полиция.
„Някой трябва да даде обяснение защо все още не са подадени оставки“, каза Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията, който пристигна от София специално за протеста. „Въпреки ситуацията, в която се намираме, те отказаха среща с нас. Най-вероятно ще продължим с протестите и в други градове. Ще искаме оставката на пловдивското ръководство. Ако това не се случи, май ще трябва да поискаме оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев за бездействието“, добави той. На протеста присъстваше и Алексей Петров, изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Протестиращите бяха отпратени. Бе им обяснено, че директорът на полицията има неотложни ангажименти.

"Протестите няма да спрат докато не видим, че исканията ни са чути и че има резултат от действията ни. Някой трябва да поеме отговорност и да понесе последиците за станалото", категорично заявиха участници в мероприятието.

“Не сме престъпници” “Оставка веднага” “Оставете ни да работим” “Не на произвола” и още много искания бяха принтирани на плакати и картони. Протестиращите бяха окичени с голи престилки.

Протестът премина без излишна ескалация на напрежението. В едномесечен срок прокуратурата следва да обяви резултатите от започнатата проверка по случая. /БГНЕС