Протест пред президентството: "Тук не е Москва!", "Оставка!"

Граждани се събраха пред президентството, за да заявят, че България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО, предаде репортер на БГНЕС.


Демонстрантите веят български знамена, знамето на ЕС, както и украинския флаг, тъй като Украйна е кандидат за член в ЕС.


"Фуражка – самальот Масква", "Аз не съм червен, аз съм Румен", "ПРЕZИД-END", "Радев предаде европейска България", "Радев е интригант, на Русия гарант", гласят протестните плакати. А гражданите скандират: "Тук не е Москва!", "Радев е предател" и "Оставка". На протеста има организирана подписка за импийчмънт на президента Румен Радев.


По-рано от ПП заявиха, че подкрепят протеста. На протеста пристигнаха Кирил Петков, Даниел Лорер, Настимир Ананиев.

Явор Божанков заяви пред протестиращите граждани, че е шокиран какви усилия се полагат България да няма редовно правителство.

Иван е сред протестиращите пред сградата на президентството. Пред БГНЕС той заяви, че е тук, защото иска импийчмънт на президента Румен Радев. "Последните няколко дни бяха доста брутални, по мнението на президента, затова сме тук да изразим гражданския си протест", каза протестиращият и обясни, че е недоволен от цялостната политика на държавния глава, както и от действията му вчера, когато връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България".

Протестът продължи в шествие до Народното събрание.

/БГНЕС