Протест срещу агресията на Русия и Путин пред руското посолство

Протест срещу агресията на Путин се проведе пред руското посолство в София. Събраха се стотици украинци, които живеят у нас, българи, както и общественици, предаде БГНЕС.

Протестиращите настояха руската армия да се изтегли от територията на Украйна веднага. Скандираха „Путин е убиец“, „Русия е окупатор“ .

„Тук съм, защото съм украинка и искам да живея в свободна държава. Това е реакция срещу агресия, която продължава 8 години. Надявам се западът да се намеси. Вярвам в армията на Украйна, засега се справяме добре. Сестра ми е от град, който е на границата с Русия и сега се е евакуирала в Киев с децата“, каза украинка живееща в България.

„Тук съм, защото съм против политиката на експанзия на Русия. Нашите служби трябва да бъдат алармирани, но смятам, че няма пряка опасност за България“, каза друг протестиращ.

На протеста имаше и двойка от Русия, които са дошли да защитят каузата на Украйна.

„От Русия съм, но съм тук, за да защитя каузата на Украйна. Дойдох, защото съм против войната. Борис Немцов през 2014-та година използва нецензурни думи срещу Путин, които са напълно верни“, казаха те. /БГНЕС

Тагове: