Протест срещу новия кмет на "Младост" заради забавено саниране

Жителите на 4 блока с над 400 апартамента в столичния квартал „Младост“ излизат на протест в неделя, 26 януари, тъй като са разтакавани за санирането на блоковете им по Националната програма за енергийна ефективност.

Недоволството на гражданите е предизвикано от решението на новоизбрания кмет на общината арх. Стефан Стефанов, който решава да обезсили приключилия конкурс и да започне конкурсната процедура отново. „Това разтакаване не ни е необходимо и ние приемаме това като чиста клептокрация“, заявяват протестиращите.

Процедурата по санирането на бл. 451, бл. 457, бл. 220А и бл. 213 е започната още преди пет години. „Междувременно за това време вече имаме четвърти кмет на район Младост, като през целия този период преодоляхме всички административни пречки. В момента са приключили всички процедури и има избрани изпълнители за четирите блока, като очаквахме да започне строителството всеки момент, но отново администрацията се постара да ни разочарова с решението си - "НОВ КМЕТ - НОВ КОНКУРС", се казва в декларацията на недоволните граждани.

Протестът ще се проведе зад бл. 451 на 26.01.2020 г. /неделя/ от 12 ч., където ще бъде проведено и общо събрание на Сдружението на собствениците, на което е поканен и кметът на района – арх. Стефан Стефанов, за да обясни пред гражданите защо решава да провежда нова процедура, което отново ще забави санирането на блоковете им.

Протестиращите подчертават, че не симпатизират на нито една политическа сила и протестът им не е политически – за тях е важно администрацията де се води главно от интересите на гражданите и да не ги бави излишно. /БГНЕС