Протестиращи влязоха в Съдебната палата и поискаха оставката на Гешев

Протестиращи се събраха пред Съдебната палата в столицата с поредно искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

Акцията на недоволство е провокирана от действията на държавното обвинение срещу високопоставени служители в МВР и службите за сигурност, както и днешният коментар от служебния кабинет, че прокуратурата опитва да се меси в работата на изпълнителната власт.

Протестът започна точно в 12.00 часа с минута мълчание под воя на сирените, с което България преклони глава пред подвига на героите в Деня на Ботев, а след това група граждани влезе в самата сграда и се качи на последния етаж, където е кабинетът на ръководителя на прокуратурата Иван Гешев.


„Ще мълча за героя, но не и за позора на Гешев“, заяви бившият депутат от „Изправи се! Мутри вън!“ Арман Бабикян, който е сред инициаторите на днешната акция.

Пред входа и по стълбите на сградата протестиращите разлепиха надписи „Оставка, мутро“ и се заканиха недоволството им да продължи. Подкрепа за акцията бе изразена още от „Демократична България“, както и от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“. За 19 часа тази вечер е насрочен и голям протест. /БГНЕС