Протестиращи блокираха кръстовището на бул. "България" и бул. "И. Е. Гешов"

Протестиращи блокираха кръстовището на бул. "България" и бул. "И.Е. Гешов", предаде репортер на БГНЕС.

Протестът е малоброен, не повече от 30 човека са на кръстовището към този момент. На плакати пише "Извиняваме се за неудобството, държавата е в ремонт. Оставка!"

Събитието бе обявено ден по-рано в социалната мрежа Фейсбук.

Демонстрантите пропускат част от автомобилите, а един от водачите на МПС просто заобиколи блокадата и не се съобрази с протестиращите. Други също последваха примера му.

На място има полиция, която съдейства за реда, но не спира автомобилите, а напротив - полицията съдейства за пропускането на движението.

На кръстовището са се наредили по един протестиращ пред кола, за да възпрепятстват преминаването им.

Три трамвая са блокирани.

Малко след това протестиращите тръгнаха към „Фритьоф Нансен”, след което ще продължат към Президентството и МС.

“Искаме оставките на кабинета „Борисов 3”, на самия Борисов, на Иван Гешев, както и предсрочни избори - предсрочни честни избори. Извиняваме се много на шофьорите, както и на пътниците в градския транспорт, но те трябва да разберат, че за този един част от техния комфорт се решават следващите години на държавата”, посочи един от протестиращите, който каза, че е студент. Шофьор на име Любомир пък каза, че колата му е блокирана. „Но честно да Ви кажа нямам против да изчакам малко, тъй като подкрепям протестите, ходя и по протести в центъра”, посочи мъжът.

Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството и главния прокурор./БГНЕС