Протестиращите блокираха ЦИК

Протестиращи и представители на “БОЕЦ” са пред ЦИК и обявиха, че влизат вътре, за да присъстват на заседанието на комисията, а ако не бъдат допуснати, то никой няма да влезе в сградата, предаде репортер на БГНЕС.

Заседанието на ЦИК е насрочено за 10 часа. Минути преди 9 часа сградата все още е заключена. Георги Георгиев съобщи на мегафона, че ще останат пред сградата докато не бъде отключена и ще поискат пропуски, за да присъстват на заседанието. Според протестиращите ЦИК легитимира и вкарва мафията в управлението. Недоволните са "въоръжени" с яйца и домати, които ще по летят към бившия Партиен дом, ако достъпът им до сградата бъде възпрепятстван. На място пристигна и членът на Централната избирателна комисия Александър Андреев.

Към недоволството пред ЦИК се присъедини и бившият омбудсман Мая Манолова, която призова Борисов да не пипа Изборния кодекс, защото в него ясно са разписани нещата, свързани с машинното гласуване и даде пример с отминалите европейски избори. Според нея внесените вчера поправки имат за цел властта "да тупа топката". По пътя си към изборната комисия, недоволните минаха през парламента, където викаха "Уволнени сте" и "Мафията вън". Пред МС също спряха и призоваха Бойко Борисов да си подаде оставката. /БГНЕС