Протистиращи в Белград: При честни избори Вучич си отива

6-месечните протести срещу режима на президента Александър Вучич построиха основите на нова Сърбия.

Това каза по време на поредния протест в центъра на Белград зам.председателят на Народната партия и лидер на общинската група "Съюз за Сърбия" в Белград Никола Йованович.

"Ако в страната бъдат организирани честни и свободни избори ние ще спечелим. Ако Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия не позволят да има свободни и честни избори, ние няма да участваме в тях и ще ги бойкотираме. По този начин Вучич сам ще отпадне от демократичния живот на страната. Той ще бъде президент само на онези, които му ръкопляскат в зала "Сава център", каза още Йованович пред множеството.

Според него "партията на Вучич никога повече няма да спечели изборите в Белград". "Гражданите и опозицията се борят срещу системата, в която цари глупостта и неспособността".

Един от организаторите на протеста "1 от 5 милиона" Сърджан Маркович заяви, че за властта няма нищо свято и тя непрекъснато призовава към насилие". " Протестите запалиха пламъка на свободата и вече нищо не може да успокои Сърбия", каза от своя страна Сърджан Миливойевич, бивш член на Движението "Съпротива". /БГНЕС и Данас