Първи успех при Белчев осигури на ЦСКА второто място в редовния сезон

ЦСКА спечели гостуването си на Арда с 3:2 в двубой от последния 30-и кръг на редовния сезон в Първа лига. Мачът в Кърджали премина през два обрата, като в крайна сметка "армейците" постигнаха първа победа под ръководството на завърналия се на треньорския пост Стамен Белчев.


Капитанът на столичани Юрген Матей даде аванс на тима в 12-та минута, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер на Тибо Вион. Отговорът на кърджалийци бе светкавичен и след десет минути Арда вече водеше с 2:1. Първо бившият играч на Левски Борислав Цонев възстанови равенството, след като от близка дистанция не сгреши, а след това Станислав Иванов вкара втори гол за домакините след точна добавка. До края на полувремето динамичният характер на срещата продължи, но без нови попадения.

След почивката ЦСКА вдигна оборотите и се върна в мача с хладнокръвното изпълнение на Тобиас Хайнц, чийто първоначален шут бе блокиран, но норвежецът запази самообладание и преодоля Анатолий Господинов. Скоро след това друг от норвежката колония в редиците на "червените" - Улаус Скаршем, засече от близо чудесно центриране от ляво на Сейни Санянг. До края на двубоя резултатът в Кърджали остана непроменен и така столичният гранд записа първи успех под ръководството на Белчев. Официалният дебют на наставника в първи полуфинал от турнира за Купата на България срещу Ботев Пд завърши с минимално поражение с 0:1.

Трите точки гарантираха на "армейците" и завършек на второ място в редовния сезон, на точка пред третия Черно море, който сбърка при визитата на Пирин ден по-рано. Арда пък ще се бори за седмото място, което дава право на бараж за Европа, завършвайки на деветото място с 39 пункта, на пет от седмия в момента Ботев Пд. В първия кръг от плейофите играчите на Николай Киров гостуват на ЦСКА 1948, докато за ЦСКА и Белчев предстои символично домакинство на петия в таблицата Левски в поредно издание на Вечното дерби. /БГНЕС