Психологът Иван Владимиров е убит с един изстрел в лицето

Вероятно прибирайки се към дома си, пострадалият е може би е влязъл в конфликт с обвиняемия, и е бил застрелян с един изстрел в областта на лицето. Смъртта му е настъпила мигновено.

Кооперацията, в която живеели Владимиров и неговият съсед

Това заяви говорителят на СГП Десислава Петрова на извънреден брифинг по повод убийството на психолога Иван Владимиров, което стана снощи около 22.30 ч., предаде репортер на БГНЕС.

“Няма свидетели и очевидци на деянието. Трупът на починалия е открит от двама съседи, които са чули шум, усетили са странна миризма, и са заварили трупа на междуетажната площадка”, съобщи още Петрова.

Десислава Петрова, СГП

В момента тече процес по изясняване на точната причина поради която е настъпила смъртта на Владимиров. По думите й обвиняемият не е оказал съпротива при ареста, и в последствие с него е проведена беседа. “Обвиняемият не отрича вината си, но не мога да кажа дали разпитът му е приключил и дали той ще я потвърди”, отбеляза тя.

Към момента прокуратурата знае, че отношенията между убития и неговия убиец са били влошени и конфликтни. "Проверили сме, че е имало подаден сигнал от обвиняемия срещу пострадалия, който е бил за това, че пострадалият е наел три лица, които да откраднат подготвени за предаване на вторични суровини от обвиняемия отпадъци - найлони и хартия”. Всичко, което има отношение за евентуалния мотив за престъплението, ще бъде проверено. Петрова подчерта, че не й е известно колко и какви сигнали са били подавани от Владимиров срещу убиеца му.

“Изискали сме справка дали обвиняемият е бил в трудово правоотношение като служител на МВР”, добави Петрова. Чрез експертиза ще бъде проверено дали откритото оръжие, с което се предполага, че е извършено убийството, е било служебно или не.

Срещу извършителя е повдигнато обвинение за умишлено убийство, което е наказуемо с лишаване от свободна от 10 до 20 г. “Чака се адвокат, за да му бъде предявено и да бъде разпитан. Задържан е за срок от 72 часа”, завърши говорителят на прокуратурата. /БГНЕС