ПСЖ е финалист в Шампионска лига за първи път в историята си

ПСЖ е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионска лига след категорична победа с 3:0 над „биковете“ от Лайпциг . Силите на неочаквания финалист РБ Лайпциг стигнаха до срещата с френския гранд, в която с две асистенции се отличи Ди Мария, а звездата Мбапе влезе в игра за първи път след възстановяването си от контузия.

Още в самото начало на срещата парижани дадоха да се разбере, че са твърдо решени да се изправят в битка за титлата в Шампионска лига. Още в 6-ата минута Неймар тества реакцията на Гулаши с удар по диагонала, но топката срещна далечната греда. Само няколко минути по-късно бразилецът открадна грешно подадена от вратаря топка и я отправи в мрежата, но гола не беше зачетен заради докосване с ръка.

Превъзходството на ПСЖ в първите минути даде резултат в 13-ата, когато Маркиньос отбеляза с глава след пряк свободен удар. Малко по-късно Мбапе имаше прекрасна възможност да удвои резултата, но беше отсъдена засада, а и стражът на Лайпциг успя да спаси удара.

В 25-ата минута немският отбор получи възможност да изравни, но Пулсен стреля на сантиметри встрани от вратата на Рико.

За втори път гредата спаси Гулаши след удар на Неймар от пряк свободен удар, но късмета му приключи при втори негов погрешен ход с несигурно и неточно подаване, когато отново топката беше отнета и след бразилски трик с пета към Ди Мария резултата стана 2:0.

Неймар продължи да тормози защитата на РБ Лайпциг и за малко да стигне до трето попадение във вратата им, но отново уцели гредата.

„Биковете“ се оживиха в началото на второто полувреме и в първите му минути се хвърлиха амбицирано в атака, но това доведе до разконцентриране на цялостната игра и в 56- ата минута, след пас на Ди Мария Бернат сложи край на приказката за футболистите от Лайпциг./ БГНЕС