ПСЖ и Меси срещу Реал Мадрид в 1/8-финалните на ШЛ

В централата на УЕФА в Нион, Швейцария се проведе втора церемония по теглене на осминафиналните двойки в Шампионска лига. Това бе наложено поради неточност при първата церемония по определяне на 1/8-финалните футболни дуели в ШЛ. Объркването стана с позиционирането на Манчестър Юнайтед в урните за жребия и така се наложи Фортуна отново да отреди съперници за осминафиналите. Първите изтеглени отбори са домакини в първите срещи от тази фаза на надпреварата. Действащият шампион в турнира Челси ще премери сили с Лил. А ПСЖ и Лео Меси с Реал Мадрид. Както е известно, Лео е бивш ас на Барса - най-големият футболен конкурент на Реал М в Испания.

Ето новият жребий за 1/8-финалите на Шампионска лига:

Залцбург - Байерн Мюнхен

Спортинг Лисабон - Манчестър Сити

Бенфика - Аякс

Челси - Лил

Атлетико Мадрид - Манчестър Юнайтед

Виляреал - Ювентус

Интер - Ливърпул

ПСЖ - Реал Мадрид

Първите мачове от тази фаза на ШЛ ще се изиграят на 15/16/22/23 февруари, а реваншите на 8/9/15/16 март. От този сезон в елиминациите на Шампионската лига няма да важи правилото за гол на чужд терен. Финалът на надпреварата ще се проведе на 28 май в Санкт Петербург. Жребият за четвъртфиналите, полуфиналите и финала на ШЛ ще се състои на 18 март.

Анулираният жребий пък бе отредил следното:

Бенфика - Реал Мадрид

Виляреал - Манчестър Сити

Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен

Залцбург - Ливърпул

Интер - Аякс

Спортинг Лисабон - Ювентус

Челси - Лил

ПСЖ - Манчестър Юнайтед.

Междувременно излезе информация на "Ел Мундо Депортиво", че от Реал Мадрид обмислят да предприемат правни действия срещу Европейската футболна централа (УЕФА) заради повторното теглене на жребия за визираната фаза на ШЛ. /БГНЕС

Категории: