ПСЖ с класика над Милан, Дортмунд удари Нюкасъл и завърза „Групата на смъртта“

Пари Сен Жермен надигра Милан с класическото 3:0 у дома в среща от група F на Шампионската лига.

На „Парк де Пренс“ във френската столица резултатът бе открит от Килиан Мбапе в 32-та минута. Нападателят на парижани получи пас от Уорън Заир-Емери и се справи с отбраната на съперника, преодолявайки вратаря Майк Менян с премерен шут по тревата. В началото на втората част гол на Усман Дембеле бе отменен след намеса на ВАР, но скоро след това нищо не можеше да попречи на Рандал Коло Муани да удвои преднината на Луис Енрике и компания след асистенция на Дембеле. Класиката бе оформена от Кан Ин Лий минута преди края на редовното време след нов завършващ пас на Заир-Емери.

Така ПСЖ оглави „Групата на смъртта“ с шест точки, докато Милан е закотвен на дъното с два пункта.

В другия двубой от групата, Борусия Дортмунд постигна ценен успех при визитата си на Нюкасъл, печелейки с минималното 1:0. Феликс Нмеча завърши чудесна контраатака на „жълто-черните“ в края на първото полувреме. И двата отбора имаха положения за гол, като играта бе равностойна, но в крайна сметка възпитаниците на Един Терзич ликуваха след последния съдийски сигнал.

С победата Дортмунд излезе на второ място, с равен брой точки с Нюкасъл, като в следващия кръг от срещи в ШЛ германците са домакини на „свраките“, докато Милан посреща ПСЖ.

В мач от група G, Манчестър Сити направи решителна крачка към класиране за осминафиналите, след като се справи с Йънг Бойс с 3:1 като гост за трета поредна победа. Мануел Аканджи и Ерлинг Холанд на два пъти бяха точни за тима на Пеп Гуардиола, който направи генерална репетиция за градското дерби с Юнайтед през уикенда.

Всички резултати от ШЛ в сряда:

Група Е

Фейенорд – Лацио 3:1

Селтик – Атлетико Мадрид 2:2

Група F

Нюкасъл – Борусия Дортмунд 0:1

Пари Сен Жермен – Милан 3:0

Група G

РБ Лайпциг – Цървена звезда 3:1

Йънг Бойс – Манчестър Сити 1:3

Група Н

Барселона – Шахтьор Донецк 2:1

Антверпен – Порто 1:4. /БГНЕС