ПСЖ се развихри срещу Монако и дръпна с четири точки на върха

Пари Сен Жермен разби Монако с 5:2 в откриващ мач от 13-ия кръг на френската Лига 1. На "Парк де Пренс" се срещнаха първият и третият в класирането, като шампионите се справиха с "монегаските" в голово зрелище.

Гонсало Рамош даде аванс за парижани в 18-та минута. Само четири по-късно бившият футболист на Ливърпул Такуми Минамино възстанови паритета, но в края на полувремето ПСЖ си върна преднината с гол от дузпа на Килиан Мбапе. След почивката интригата бе решена с две бързи попадения за домакините, отбелязани от Усман Дембеле и Витиня. Фоларин Балогун направи резултата 2:4 скоро след това, но резервата Рандал Коло Муани оформи крайния резултат в шестата минута на продължението на двубоя.

Така възпитаниците на Луис Енрике поведоха с четири точки пред втория Ница, който тепърва ще играе с Тулуза у дома. Монако пропусна да се изравни с парижани, като остава трети с 24 точки.

В следващия кръг отборът от Княжеството посреща Монпелие, докато Пари Сен Жермен първо приема Нюкасъл в Шампионската лига, а след това гостува на новака Льо Авър за първенство. /БГНЕС