ПСЖ взе дербито с Марислия, но загуби Мбапе

Пари Сен Жермен взе с 4:0 в дербито срещу Олимпик Марсилия и излезе на трето място в първенството.

Парижани доминираха тотално над намиращия се в слаба форма съперник и още в 8-ата минута Ашраф Хакими откри рездултата. Мбапе бе препънат на границата на наказцателното поле от Леонардо Балерди. Ашраф Хакими изпълни прекия свободен удар и матира вратаря Пау Лопес.

Лошата новина за Луис Енрике и състава му дойде след половин час игра, когато суперзвездата Килиан Мбапе се контузи и се наложи да бъде заменен от Гонсало Рамош.

Само пет минути след това парижани отбелязаха втори гол. Коло Муани се разписа, пращайки топката в опразнената врата на гостите, след като преди това Хакими стреля силно в гредата.

Шампионите започнаха вихрено второто полувреме. Не бяха изминали и 120 секунди след подновяването на играта, когато Усман Дембеле стигна до страничната линия и прати висока топка. Гонсало Рамош се извиси най-високо и нанесе мощен удар с глава отблизо в долния десен ъгъл, с който даде класическа преднина на своите.

Марсилци стигнаха до изгодна ситуация чак в 72-ата минута. Крайният бранител Шенсел Мбемба изненадващо се озова около точката за изпълнение на дузпа и стреля мощно, но запрати топката в ляво от вратата. В следващия четвърт час гостите продължиха с опитите да върнат поне един гол, но не измислиха нищо креативно и в крайна сметка не само, че не отбелязаха, но и допуснаха ново попадение във вратата си. Това се случи по време на светкавична контраатака на Пари Сен Жермен, при която Рандал Коло Муани се отличи с чудесен пас, намерил Гонсало Рамош в наказателното поле, който се възползва от ситуацията и стреля в долния десен ъгъл, за да се разпище за втори път в мача.

ПСЖ вече е трети в Лига 1 и е на 2 т. зад лидера Брест. /БГНЕС