Публична лекция на Д-р Франк Кванте във ВСУ „Черноризец Храбър“

По покана на Академичното ръководство на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ д-р Франк Кванте - Главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, ще представи публична лекция на тема "Лидерството през XXI век". С решение на Академичния съвет д-р Кванте ще бъде удостоен със званието "Почетен член на Академичния форум на ВСУ "Черноризец Храбър". Събитието ще се проведе на 20 май 2022 г., от 11:00 ч. в Аула Максима, в навечерието на празника на българската просвета и култура и във връзка с отбелязването на 30-годишнината на университета.

Д-р Франк Кванте е възпитаник на водещия немски държавен изследователски университет „Георг Август“ в Гьотинген, където изучава „Право и национална икономика“. Две години работи като изследовател в същия университет. Защитил е докторска дисертация в областта на правните науки.

Той е генерален мениджър с богат международен опит. Стартира своята професионална кариера като корпоративен адвокат и данъчен съветник в „KPMG“. През 2003 г. се присъединява към германската мулти-комунална компания „EWE“ с фокус върху проекти за сливания и придобивания, след което поема длъжността Главен финансов директор в международната IT група на „EWE“ през 2007 г. От 2012 г. той отговаря за инвестициите на „EWE“ в Турция като Главен финансов директор и през 2017 г. е назначен на позицията Главен изпълнителен директор на „EWE Turkey Holding“, отговарящ за оперативния бизнес в инвестициите на активи, търговията с енергия, телекомуникации и услуги. Д-р Франк Кванте се присъединява към „Фрапорт“ през юли 2020 г. и през септември същата година заема позицията Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, оператор на Летище Варна и Летище Бургас. /БГНЕС