Пулев: Мачът с Джошуа ще бъде в края на годината

Кобрата призова българите да спазват правилата за борба с коронавируса.

Мачът за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да се проведе по график на 20 юни, а най-вероятно ще се състои в края на годината. Това разкри самият Пулев пред bTV.

Кобрата и Ей Джей трябваше да се изправят един срещу друг на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" на 20 юни, но към момента това изглежда няма как да се случи заради все по-сериозните мерки за спиране на разпространението на коронавируса COVID-19, които се предприемат във Великобритания. "На 20 юни няма как да се осъществи, макар че аз съм готов. Според мен няма как да се осъществи този мач на 20 юни, ще бъде няколко месеца по-късно, най-вероятно към края на годината", коментира Пулев.

Вчера и промоутърът на Джошуа Еди Хърн призна, че е възможно двубоят да бъде изместен, но заяви, че се работи по организиране на мача месец по-късно през юли.

В същото време Кобрата призова българите да спазват правилата и да бъдат смели в битката с коронавируса. "Кубрат Пулев: Чувствам се перфектно, важно е да остане духът здрав, да бъдем смели и същевременно да спазваме правилата, защото това е изключително важно, всички заедно. Така ни постави ситуацията живота, че трябва да действаме заедно и да решаваме заедно. Трябва да бъдем много гъвкави и да устоим на това, което ни предстои. За някои е предизвикателство, за мен е нещо много сериозно и хората трябва да се подготвят. Много е важно и хората, които управляват България, да действат бързо и решително и да знаят какво правят", сподели той. /БГНЕС