Пулишич изпрати САЩ в осминафиналите на Мондиал 2022, Англия спечели група В

Отборите на Англия и САЩ се класираха за осминафиналите на Мондиал 2022, след като спечелиха последните си мачове от група В на турнира. В ключовия сблъсък между САЩ и Иран американците постигнаха минимален, но много ценен успех с 1:0, благодарение на гол на Кристиян Пулишич в края на първото полувреме. По същото време Англия разби Уелс с 3:0 в британското дерби и завърши на първо място в групата.

На стадион "Ал Тумама" в Доха Иран имаше нужда от равенство срещу САЩ, за да си осигури излизане от групата, но американците бяха по-настойчиви и стигнаха до заслужен успех. Играчите на Грег Берхалтер трудно стигаха до чисти голови положения, въпреки че владееха повече топката, но в 38-та минута успяха да пробият защитата на съперника с прецизен дълъг пас на Уестън Маккени, който намери Сержиньо Дест, а защитникът на Милан отклони към Пулишич, който се разписа от непосредствена близост. Крилото на Челси получи контузия при отбелязването на гола и на почивката бе заменен.

През втората част иранците се опитаха да се върнат в мача, но им липсваха идеи в атака, докато САЩ се отбраняваха смело и не допуснаха сериозни опасности пред вратата си. В крайна сметка американците спечелиха с 1:0 и така завършват на второ място в групата с пет точки и ще играят в осминафиналите.

В другия мач от групата Англия победи Уелс с 3:0 след два гола на Маркъс Рашфорд и един на Фил Фоудън и завърши на първо място със седем точки. Иран остава на трета позиция с три точки, докато Уелс завършва на последното място с една точка.

Така Англия ще срещне Сенегал в осминафинална битка на 4-ти декември, неделя, от 21:00 часа, докато ден по-рано САЩ ще премери сили с Нидерландия. /БГНЕС

Категории: