Пулишич пропуска мачовете на САЩ с Канада и Куба

Нападателят Кристиан Пулишич отпадна от състава на САЩ за предстоящите мачове от Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ срещу Канада и Куба поради травма на бедрото, сподели селекционерът на „янките“ Грег Берхалтер.

Пулишич е в добра форма (5 гола в последните си 3 мача в Премиършип) и със сигурност ще липсва на САЩ в мачовете с Канада и Куба.

21-годишният футболист, който е важен играч за страната си, получи контузията по време на мача на Челси с Кристъл Палас, спечелен от „сините“ с 2:0 в събота. „Кристиан отпада официално от състава. Решението бе взето заедно с клубния му отбор и е в интерес на самия играч. Тези решения винаги са трудни за тима и треньорския щаб, защото искаме Кристиан в състава, но не сме готови да рискуваме с включването му“, каза Берхалтер. Пулишич премина в Челси от Борусия Дортмунд в края на миналия сезон, като му отне време да се приспособи към английския футбол. Той не успя да се разпише в първите си девет мача във всички турнири за тима от западен Лондон. В последните седмици обаче той намери своята форма, вкарвайки пет гола в три срещи във Висшата лига, включително и един срещу Палас в събота. САЩ е втори в своята група за Лигата на нациите, на шест точки зад лидера Канада, който е и следващият съперник на „янките“ в петък. Възпитаниците на Берхалтер играят с Куба, които окупират третата позиция в групата, четири дни по-късно. /БГНЕС