Пускат част от обновения бул. "България", ремонтът продължава

От днес се възстановява движението по обновения участък от булевард “България“ - от булевард “Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока квартал “Бояна“, който е цялостно рехабилитиран.

Извършен е ремонт на трасето с дължина 1350 метра, поставена е 17 000 кв.м метална мрежа, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над улица "Васил Стефанов", преди Околовръстен път. Продължава работа по тротоарите и велоалеите.

От неделя ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно на булевард "България" в посока център - в участъка от булевард "Тодор Каблешков" до Околовръстен път.

Преди това бяха ремонтирани участъците на булевард “България“ - от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, както и от Околовръстен път до моста на река Боянска.

Според създадената временна организация на движението - от 16 август до 14 септември, включително, се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. „България“ в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до Софийски околовръстен път в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. „България“ в посочения участък.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока ж.к. Дружба-2): от спирка с код 2458 „НИМ“ (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ - бул. „Братя Бъкстон“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“, по бул. „България“ и по маршрута до ж.к. „Дружба-2“. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 304 обслужва всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

За маршрута на автобусна линия № 304 се закриват спирки: с код 1464 „НИМ“; с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“; с код 2688 „Ж.к. Бокар“.

Изместват се спирки, както следва: спирка с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“, за автобусна линия № 64, се измества със 120 метра в посока ул. „Тодор Каблешков“ в тревната площ на западното пътно платно на бул. „България“; спирка с код 2688 „ж.к. Бокар“, за автобусна линия № 64, се измества успоредно на съществуващото си местоположение в западното пътно платно на бул. „България“ в посока ул. „Тодор Каблешков“; спирка с код 2206 „Ул. Тодор Каблешков“, за автобусни линии №№ 64 и 304, се измества преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището бул. „България“ - ул. „Тодор Каблешков“. /БГНЕС