Пускат движението и в двете тръби на тунела на "Люлин" на 7 март

“Движението по тунела на Люлин ще бъде пуснато на 7-ми март”. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери строителните дейности на транспортния тунел по бул. „Царица Йоанна“, предаде репортер на БГНЕС.

“Движението и в двете платна, както и по трамвайната линия, ще бъде пуснато рано сутринта на 7-ми март. Знаете, че тунелът бе в изключително лошо състояние, не беше реконструиран откакто е пуснат в експлоатация, също така предизвикваше и голяма опасност за гражданите. От края на юли 2022г. започна цялостната рехабилитация на тунела, сега е напълно обновен с реконструкция на трамвайния релсов път, с реконструкция на платната, стените, на осветлението, така че благодаря на всички за търпението. Движението в момента е ужасно, но трябваше да осигурим и бъдещата му безопасност”, заяви още Фандъкова.

По повод утрешния празник- трети март, кметът заяви, че във Втора английска езикова гимназия с решение на СОС са предоставили на всички детски градини, училища и детски ясли над 620 български знамена, които са осветени и раздадени, за да могат да продължат с ценностното възпитание на младите хора в навечерието на нашия национален празник.

“Честитя националният празник на всички софиянци. Това са ценности, които се предават от поколения на поколения, и аз вярвам, че ще продължим да ги предаваме на нашите деца - патриотизъм, родолюбие, християнски ценности за свобода”, коментира още Йорданка Фандъкова. /БГНЕС