Пускат в продажба и втори балкон за Нощ на ансамблите 4

Поради големия интерес към поредното четвърто издание на Нощ на ансамблите на 11 март в НДК, днес се пускат в продажба и билетите за втори балкон на зала 1.

Билетите са с цена 25 лв. за билет и могат да се намерят в системата на Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК и партньорската мрежа.

В четвъртото издание на Нощ на ансамблите отново сили ще премерят трите наши най-големи фолклорни състава - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”, като и трите се “заканват” да изпълнят едни от най-новите си произведения за първи път пред софийска публика. Части от новите им програми ще се редуват с класически произведения от репертоара на всеки от ансамблите, които са истински шедьоври в българското танцово и музикално изкуство.

Събитието ще открие ансамбъл “Тракия” със “Земята на Орфей”, като в самото начало на сцената ще излязат всички певици на трите ансамбъла, над 50 на брой, за да дадат уникално гласовито начало на “Нощ на ансамблите 4”. Освен най-новото от репертоара си, ансамбъл “Тракия” ще представят и произведение от най-старата си премиера, от преди цели 45 години. “Земята на Орфей” ще бъде показана за първи път в София. Ансамбъл “Филип Кутев” няма да остане по-назад и ще представи “Пазарджишко” - също част от най-новата им програма. Те обаче са намислили да покачат градусът на емоциите в залата с изпълнение на “Тракийска сватба” – произведение с близо 70-годишна история.

Ансамбъл “Пирин”, като представител на пиринския регион, съвсем естествено ще заложи на темпераментните македонски ритми. Най-новото от тях е със заглавие “Песни и танци от Югозапада”, но няма да пропуснат да представят и едно класическо произведение от репертоара си.

След голямото надиграване финалът ще е запомнящ се - ситно шопско! Тогава всички състави ще танцуват и пеят заедно на сцената. А най-неудържимите фенове сред публиката ще могат да се хванат и в общо хоро. /БГНЕС