Путин нареди "специална готовност" на руските ядрени сили

Руският президент Владимир Путин разпореди силите за възпиране в руската армия да бъдат приведени на специален режим на служба. Путин допълни, че го прави не толкова заради икономическите санкции на ЕС, а "заради агресивното говорене на някои страни в НАТО".

„Висшите служители на водещите страни от НАТО и допускат агресивни изявления срещу нашата страна, затова нареждам на министъра на отбраната и на началника на Генералния щаб да приведат възпиращите сили на руската армия в специален режим на бойно дежурство“, каза държавният глава в неделя на среща в Кремъл с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов. „Слушаме”, отговориха Шойгу и Герасимов, цитирани от руски медии.

Обръщайки се към ръководителя на Министерството на отбраната и началника на Генералния щаб, Путин подчерта, че западните страни предприемат неприятелски действия срещу Русия и в икономическата сфера. „Имам предвид нелегитимни санкции, които всички добре знаят“, добави той. /БГНЕС

Категории: