Ръководството и играчите на Левски поднесоха цветя на паметника на Апостола

Ръководството на Левски и представителният тим на "сините" поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски в София, за да отбележат 149-годишнината от обесването на Апостола на свободата. Наско Сираков, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров бяха сред присъстващите, но отказаха да отговорят на журналистически въпроси, предаде репортер на БГНЕС.

По-късно днес феновете на Левски планират шествие от паметника до стадион "Георги Аспарухов", където от 15:00 часа "сините" се изправят срещу Локомотив Пловдив в мач от 20-ия кръг на Първа лига, с който се дава старт на втората половина на шампионата.

Днес се навършват 149 години от деня, в който Васил Левски увисна на бесилото край София и се превърна в легенда. Тези години бележат не смъртта, а безсмъртието на Апостола. На 19 февруари коленичим отново пред паметника на Левски в центъра на София. Сякаш за българите по-големият празник е обесването, а не рождението на Дякона. Васил Левски е обесен на 18 февруари 1873 година, но традиционно датата се отбелязва на 19 - тогава той още не е навършил 36 години. /БГНЕС