Ръсел Кроу се бори с демони в нов филм за екзорсизъм

Каквото и да правиш, го правиш само защото Бог го позволява" - тези ужасяващи думи, изречени от човек от църквата, докато говори с демон, нахлул в тялото на малко дете, са достатъчни, за да накарат тръпки да полазят по гърба и на най-запалените фанатици на ужасите. Филмите за екзорсизъм са едни от най-страховитите в жанра, а сега благодарение на „People“ можем да очакваме да добавим още един към списъка. Ръсел Кроу се изправя пред демоничен съперник в наистина ужасяващия "Pope’s Exorcist", което го превръща в един от най-очакваните филми на ужасите за 2023 г.

Трейлърът започва с героя на Кроу, който прави класическа разходка до мястото, където ще се бори с демонично същество. Сцената дава на феновете на "Екзорсистът" малко носталгия, тъй като си спомнят Макс фон Сюдов, който се разхожда до къщата в дъното на стълбите. Моментът е показателен за това какво можем да очакваме от филма.

В следващия момент от диалога Ръсел Кроу разговаря с кардинал, който посочва, че свещеникът препоръчва 90% от подопечните си на лекари и психиатри, като смята, че те не са обладани от демони. Свещеникът заявява, че би категоризирал останалите 2% от своите подопечни като зли. Както и в други филми за екзорсизъм, съществото, с което Кроу ще се сблъска, почти сигурно ще попадне в тези останали 2%.

Ето и най-страшната част от трейлъра: той е базиран на истинските преживявания на героя на Ръсел Кроу, реално съществуващия отец Габриеле Аморт. Филмът е базиран на книгата "Екзорсистът разказва своята история" на самия отец Аморт.

Ръсел Кроу е най-известен като героя от наградения с "Оскар" филм "Гладиатор", където се изправя срещу Хоакин Финикс и се противопоставя на императора на Рим. Той показа и способността си да се отдалечи от този образ, когато се появи в друг номиниран за "Оскар" филм - "Красив ум". Оттогава насам той има по-малък успех с избора си на филми.

Напоследък участва в повече критически провали, отколкото успехи, като играе Джор-Ел в "Лигата на справедливостта" на Зак Снайдър заедно с Хенри Кавил, Бен Афлек и Гал Гадот и д-р Джекил в неуспешния опит на Universal за чудовищна вселена - "Мумията" с Том Круз. Появява се и в миналогодишната противоречива част от филмовата вселена на Marvel - "Тор: Любов и гръмотевици", в ролята на Зевс, цар на боговете на Олимп.

Ръсел Кроу изглежда е актьор, който или е в състояние да завърти главите на гласуващите за "Оскар", или е унищожен от Rotten Tomatoes. За всички фенове на ужасите се надяваме на първото. /БГНЕС