Работещите в хазартния бранш протестират заради промени в закона

„Сринахте всички отрасли, оставете нещо да работи!”, „Останали бизнес, който не сте завзели???”, „Хазартът не е Божков!”. Такива надписи се четат пред сградата на Народното събрание тази сутрин на протест на игралната индустрия, предаде репортер на БГНЕС.

"Утре предстои на второ четене да бъде разгледан един закон, който е абсолютно лобистки, който според нашето мнение разчиства пътя, най-вероятно, за нов играч на пазара и ще остави над 30 000 души на улицата", каза Пламен Джеджев.

„Протестираме срещу промените в Закона за хазарта, които бяха прокарани под масата между първо и второ четене на закона в парламента. Едни лобистки промени, които ако бъдат приети, ще доведат до затваряне в близките една до две години на 75% процента от нашия бранш”. Това каза Мирослав Младенов.

По думите му в цялата игрална индустрия пряко в оперейтинга са заети около 30 000 човека. „30 000 работни места, значи може да си представите, че около 25 000 от тях ще излязат на пазара. Това е само пряко засегнатите, нашата индустрия дава хляб на много други индустрии – почистващи фирми, снабдители, строители, индустрии от забавлението други, ние сме свързани с много, много други подизпълнители, които в крайна сметка също ще останат без приходи”, каза той.

„Всички са изключително притеснени от гласуването”, посочи още Мирослав Младенов.

Представителите на хазартния бранш ще протестират и утре, когато промените в закона са част от дневния ред на депутатите. /БГНЕС