Работници от ВМЗ: Петков да докаже на дело, че се бори за правда

Работниците във ВМЗ-Сопот настояват за смяна на борда на директорите на компанията, в противен случай ще протестират пред Министерството на икономиката. Това заяви Димитър Атанасов, представител на синдикалната структура на КТ „Подкрепа“ в оръжейното предприятия, предаде БГНЕС.

„Ако бордът на ВМЗ-Сопот не бъде сменен, ще направим протест пред Министерството на икономиката. В крайна сметка те са принципалите и на Държавната консолидационна компания, и на нас“, каза Атанасов.

Мотивът им е, че бордът работи срещу интересите на военния завод.

„ВМЗ работи в продължение на пет години без никакви проблеми, сега той буквално спря да работи. Това се прави умишлено. Хората са много притеснени“, заяви синдикалистът.

Атанасов обясни, че те не са против Кирил Петков. Министърът на икономиката се е срещнал с тях, разговарял е и е дал обещания.

„Нали той се борш срещу мутрите, нали е ходил на протести, нали се бори за правда, ей сега нека го докаже“, добави Атанасов.

След заседанието на МС министър Петков заяви, че би извадил ВМЗ-Сопот от ДКК и би закрил консолидационната компания, но това няма как да стане е в рамките на мандата на служебното правителство, а освен това би създало проблем и на Българската банка за развитие, която е отпуснала голям заем. /БГНЕС

Тагове: