Радев: 9 месеца партиите разпределяха власт и ресурси, сега изблици на опозиционност не се приемат добре

"Трябва да се интересуваме от политическите преговори. Няма да дам конкретни тълкувания, защото самите партии мълчат. Но те имаха девет месеца, през които беше ясна датата на оставката. През тези месеци те разпределяха и власт и ресурси, сега всякакви прояви на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре от хората".


Това каза президентът Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС. "Правя консултациите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат. Първо ще говоря с партиите", допълни Радев.

Относно възникналото напрежение между чужденци в столицата, Радев коментира: "Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантския натиск е овладян", допълни президентът.

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където участва в церемония по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар - световноизвестен израелски писател, историк и общественик. Събитието бе по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и толерантност на българския народ и държавни институции по времето на Втората световна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи./БГНЕС

Тагове: