Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, да се замислят за управлението си

Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление. Това каза президентът Румен Радев в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Президентът направи коментар на декларацията на ГЕРБ, прочетена днес в парламента. В нея се настоява президентът да се извини. „Не искаме извинението на Румен Радев за

себе си, а за всички онези, които пазят спомена за националните ни герои и продължават онова, което беше започнато от Левски“, каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Румен Радев отговори: "Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление". Президентът коментира темата в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Честването започна с благодарствен молебен в катедралния храм "Света Троица", отслужен от Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия, в памет на загиналите за Освобождението на Русе.

След него, пред храма, започна и историческата възстановка на Дружество "Традиция" в Русе, която ни връща към времената, когато крайдунавският град е бил освободен от руските войски. /БГНЕС