Радев: Бойко Борисов да се кандидатира за президент

Мисля, че е крайно време г-н Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес, предаде репортер на БГНЕС.

Според Радев аргументът на другите партии и в частност на ГЕРБ, да не издигат все още кандидат-президентска двойка, за да не се "стреля" по тях, не е състоятелен.

Запитан дали "хвърля ръкавицата" към Борисов, Радев отговори: Не, мисля, че е редно. След всички изговорени приказки, това е логичният изход.

Относно състоянието на енергийната система, президентът подчерта: Започна обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката.Трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа. Това е в резултат на бързите действия на служебното правителство, каза той.

По думите му, грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава.

Радев съобщи, че в началото на септември управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева е поискала работна среща с него в президентството, на която е споделила световните тенденции в икономиката, инфлацията и евентуалните последици за България. /БГНЕС