Радев: Борисов е най-голямата заплаха за правителството

Управлявал съм и самолет, управлявал съм и дрон. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото за разлика от него моята фантазия все пак има някакви граници.

Това каза държавният глава Румен Радев, коментирайки вчерашната пресконференция на премиера Борисов и новите компромати в медиите, предаде репортер на БГНЕС.

Предсрочните избори и служебното правителство не ги определям аз. Никога не съм изразявал желание за служебно правителство, заяви още президентът Радев пред журналисти в Перник, където днес е на посещение.

В момента най-важното, по думите на президента, е възстановяване на доверието в обществото. Това е възможно само чрез истината, убеден е Радев и добави, че от това зависи бъдещето ни като правова държава, но основна роля тук има прокуратурата за разследването на изтеглите аудиозапис и снимки.

Брифингът от вчера беше опит да се търси може би геополитически индулгенция за скандал навън и вътре на наша територията да се превърне с забава, фарс, коментира държавния глава. Той бе категоричен, че борбата за власт се води между политическите партии, а той в кухнята на политическите партии не влиза.

Според Румен Радев най-голямата заплаха за българското правителство е самият г-н Борисов. Никой не може да дискредитира правителството, по-добре от самото правителство, каза още той.

Президентът съобщи, че ще наложи вето на промените в Закона за МВР.

Да, ще наложа вето, частично, с ясни аргументирани мотиви, каза Радев пред медиите. /БГНЕС