Радев: Дефицитът на доверие към кабинета се задълбочава

Политиката на "Булгаргаз" е неразбираема, бизнесът и потребителите искат предвидимост. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Президентът подчерта, че е изключително важно да има предвидимост в настоящата криза.

„Ценовата политика на „Булгаргаз“ е неразбираема и извън политическата и управленската логика. Да обявяваме цени за юни и юли, а чак в средата на май да става ясно каква е цената за май. Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост“, заяви той.

Радев се надява тази предвидимост да се осъществи: „По-ниските цени да бъдат дългосрочна политика на българското правителство“.

Според него най-важното е в момента да не се допуска криза на доверие. „Нито едно прави-телство не може да извади България от тежките кризи при дефицит на доверие. Протестите означават, че дефицитът се задълбочава. Единственото устойчиво решение е открит диалог“, каза Радев.

Той посочи, че е важно правителството на Кирил Петков да уведомява бизнеса и български-те граждани за доставките на втечнен природен газ, за да има коректност и доверие.

Според Радев дали има криза на доверието ще се види по това, колко хора ще излязат на протест следващата седмица.

„Единствено от политиката на правителството зависи тежката социална и икономическа криза да не ескалира в политическа“, заключи Радев. /БГНЕС