Радев: Изходът е предсрочни избори, рокадите в МС - печелене на време

Слушам хората, чета плакатите и мисля, че преживяваме някакво пречистване. След години на лъжи и унижение, българите изричат истините с кураж. Изходът е един, подчертавам го пак – оставка на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори.

Това заяви във Велико Търново президентът Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили участва в тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и специализантите от курс за придобиване на професионална квалификация по военно дело и връчване свидетелствата на кадетите от 142-ри випуск „Добруджански”.

Според държавния глава гласуваните от парламента днес промени в правителството са опит за печелене на време. Няма доверие в управлението, отбеляза Радев.

Трябва ни прозрачно, отчетно и отговорно управление, което да не обслужва бизнес кръгове, а интересите на хората, каза още Радев. Управлението трябва да върши смислени реформи, да ни приближава до Европа, а не отдалечава, добави той.

Има силна гражданска воля, гражданската воля, изгражда политическа воля, допълни президентът.

Президентът каза, че не може да коментира съобщението на ДАНС, че съветникът му Пламен Узунов е поискал информация с гриф „строго секретно”. /БГНЕС