Радев към "Има такъв народ": Вашата роля е отговорна, очакванията ще растат

Работата на парламента трябва да се концентрира върху две неща: приемането на важните закони и съставянето на правителство. Трябва да бъде отредено необходимото внимание за съставяне на правителство, защото обстановката и желанието на българския народ го налага. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с втората политическа сила у нас „Има такъв народ“, предаде репортер на БГНЕС.

Държавният глава, подчерта, че ситуацията изисква сформиране на отговорно правителство възможно най-скоро, което да има устойчива парламентарна подкрепа.

„Във вас са вперени погледите на българите“, добави той, обръщайки се към представителите на партията на Слави Трифонов.

„ГЕРБ ясно изразиха готовност да съставят правителство. Вие, народните представители, ще кажете дали ще се случи. Ако правителството на ГЕРБ не бъде прието, ако въобще бъде внесено, отговорността ще се падне на вас. Вашата роля е отговорна, очакванията към вас ще растат“, каза още Радев.

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ заяви: Ние сме щастливи, че президентската институция спазва законите и Конституцията. Благодарим за това. Ние като политическа сила също искаме да ги спазваме. /БГНЕС