Радев: Корупционери търсят начин да върнат часовника назад към времето на Борисов

Атаката срещу Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Правителството, което назначих, засегна сериозно интересите на мафията, осветли и пресече много схеми – видяхте празните язовири, станаха ясни парите, платени на хартия за ремонти, видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато те паразитираха бюджета.

Това заяви пред журналисти днес президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Очаквам Конституционният съд да се произнесе на базата на фактите, на базата на отговора на канадската страна, коментира президентът казуса с канадския паспорт на икономическия министър, който той каза, че е върнал още през април месец.

Запитан дали е решил на коя партия ще връчи третия мандат, Радев каза: И на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната.

Ще преценя според обстановката и това как ще приключат консултациите и днес, добави президентът.

Няма място за политиканстване и увъртане. Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, подчерта Румен Радев.

Според президента ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави правителство и без да актуализира бюджета. Това ще означава, че ще остави следващото служебно правителство с вързани ръце, заключи той. /БГНЕС