Радев: Лъжите, репресиите и политиканските интриги не могат да спрат един събуден народ

Толерантността, солидарността и непреклонността са писали и продължават да пишат най-светлите страници в историята на България. От Съединението, от цялата ни възрожденска история знаем, че лъжите, хитруването, репресиите и политиканските интриги не могат да спрат един събуден народ, поел към своето осъзнато бъдеще. Това заяви президентът Румен Радев по време на тържественото честване на Съединението в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Днес будна България преоткрива девиза "Съединението прави силата". Има хора, които се борят за вечните залози на живота – свободата и равенството. За чистата и свята република, в която управниците не се крият, а гледат гражданите очи в очи и с чиста съвест, каза Радев.

Поклон пред дръзките и храбрите, да живее свободна и единна България, заяви президентът под бурните овации на събралото се множество.

По време на тържествената церемония в Пловдив се провежда антиправителствен протест. Гражданите скандират: „Борисов, позор, оставка и затвор“. Тържествата в града под тепетата завършиха с близо 5-минутна заря. /БГНЕС