Радев: Легитимни избори, за да започне демонтажът на порочния управленския модел

„Само легитимен парламент може да излъчи устойчиво, добре работещо правителство и да се започне с демонтажа на порочния управленски модел“. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

На „Дондуков“ 2 държавният глава провежда поредната обществена консултация за предстоящите през тази година парламентарни избори, а разговорите този път са с представители на Обществения съвет (ОС) към Централната избирателна комисия. Консултациите са с цел намиране на най-рационалния начин за провеждане на предизборна кампания и парламентарни избори, които да гарантират правото на вот и здравето на всички в тази сложна епидемична обстановка.

„За нас е изключително важно, в резултат на тези консултации, да има мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес, високо доверие в здравните мерки, така че да имаме една нормална избирателна активност, в резултат на която да имаме легитимен парламент“, отбеляза Румен Радев.

Той призова от Обществения съвет на ЦИК да отправят своите предложения, позовавайки на своя опит и наблюденията си от проведените избори в чужди държави.

„Важно е да имаме прозрачност, надеждност и високо доверие в процеса одит и сертифициране на машините. Бихме желали да чуем и вашите препоръки как бихме постигнали тази цел“, призова представителите на Обществения съвет Радев. /БГНЕС