Радев: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март - когато - спомняте си, - всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една - единствена - Президентът да не се качи на Шипка и да не говори.

Това каза президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

Честванията на Шипка са вековна традиция - тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи - всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция. Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство - виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението, допълни Радев.

Единственото вярно решение е саморазпускане на това Народно събрание, завърши президентът на Шипка./БГНЕС