Радев: Надявам се правителството да не предава националните интереси, тази коалиция обезсмисли изборите

Надявам се правителството да не предава националните интереси така както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на избирателите си, каза президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.


Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите. А изборите са основата на демокрацията. Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са "съсипали държавата", и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес г-н Борисов им подарява цялата власт.

Спомняте си как ПП бяха окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите последователи, че ГЕРБ са мафията, и трябва да бъдат изтрити от българската политика.

Днес те споделят властта с ГЕРБ, каза Радев.

Спомняте си как ДБ поведоха своите избиратели на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. Днес те просят от него одобрение и просят точно някакво спасение така, че да си гарантират властта с тяхната благословия.

Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията.

Политиката не е само интереси и математика за мнозинство. Тя е преди всичко ценности. Гласуването днес ще покаже дали народните представители имат достойнство или са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи, добави Радев./БГНЕС