Радев: Очаквах повече от Янев като министър на отбраната

Правителството на Янев започна промяната, очаквах повече от него като министър на отбраната. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната ни може да се управлява по друг демократичен начин. Върна надеждата на хората и най-важното това правителство организира честни избори, които избори именно докараха сегашните управляващи на власт", каза още Радев. По думите му като министър на отбраната е очаквал повече от Стефан Янев.

"Очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия и като работа", каза президентът.

Той отчете, че отново вървят всякакви слухове за някакъв нов негов политически проект с нови подставени лица. "Не правя никакви политически проекти с никого. Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия", заяви държавният глава.

Румен Радев заяви, че познава Драгомир Заков и работата му като представител на България в НАТО. "Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен", каза още той. По думите му от Брюксел не винаги човек може да добие реална представа за тези процеси.

Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Той заяви, че братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, заслужава санкции.

"Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. Важно е българският парламент, ако има такова решение, да го утвърди", заяви още Радев. /БГНЕС