Радев: Очаквам правителството да има представа как живеят българите и да се вслушват в техния глас

Трябва да търсим решения, които да са наш интерес. През годините не успяхме да постигнем диверсификация. Нашата зависимост е голяма. За разлика от други държави българите са най-бедните в ЕС и енергийно най-бедните, борбата е да не допуснем драстично увеличаване на цените на доставките. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС. Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, това е крайна мярка, но над всичко трябва да е българският интерес, добави Радев.

Рисковете са една чудовищна инфлация, при която хиляди малки предприятия няма да издържат, това значи тежка икономическа и социална криза с последствия и за тези, които управляват в момента, подчерта Радев.

По отношение на РСМ Радев каза, че очаква правителството да осъзнава и да отстоява българските интереси.

„Имам ясна политика по отношение на РСМ и ще продължа да я отстоявам“, заяви още Радев.

Той коментира и министъра на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова, като каза, че нейните твърдения са некоректни.

„Ясно е, че тя се опитва да избяга от подписа си от разрешителните за износа на оръжия за трети страни и тя знае много добре, че стигат до Украйна. Това са частни фирми, но важен е подписът в междуведомствената комисия, която тя председателства, с който подпис се разрешава износът на оръжие“, подчерта Радев.

Очаквам правителството да има ясна представа как живеят българите, какво искат българите и да се вслушват в техния глас, добави още той. /БГНЕС

Тагове: